Bideau sikret seg 500 kg laks da han var førstemann som passerte klatrepunktet i Lavangseidet i Troms på den andre etappen av Arctic Race i fjor. Søndag mottok han premien offisielt da Salaks i samarbeid med Polar Quality og Norges sjømatråd arrangerte en laksemiddag for Bideau og lagkameratene i sykkellaget Fortuneo-Vital Concept. Middagen fant sted i den franske alpebyen Valloire, tilrettelagt av kokken Gunnar Jensen fra Mathallen i Tromsø.

Bideau er godt fornøyd både med premien og med Arctic Race.
– Det var et fantastisk ritt. Fjord! Fjell! Det var en helt unik ramme for et sykkelløp, og noe man kanskje får oppleve bare en gang i livet. For meg var det en helt unik opplevelse, sier franskmannen.

Bideau kunne fått hele premien selv under treningsleiren i alpene, men ønsket å dele den med venner og familie.
– Min fryseboks er ikke stor nok til å lagre all laksen, så jeg kommer til å dele premien med familien, lagkamerater, støtteapparatet og kanskje en veldedig organisasjon som har glede av det.

Ken Rune Bekkeli fra Salaks er godt fornøyd med arrangementet.
– Vi fant ut at vi skulle slå på stortromma og gi et halvt tonn med laks i premie. Premien fikk mye oppmerksomhet og vi synes det er utrolig stas å være her i Frankrike og dele den ut personlig. At Bideau er så glad i laks og så takknemlig for premien er veldig hyggelig, sier Bekkeli.

Polar Quality skal også i år dele ut 500 kg laks til en rytter under Arctic Race.
– I fjor delte vi ut premien sammen med Salaks. I år skal vi dele ut 500 kg laks sammen med Salten Aqua-oppdretterne. Det var aldri noen tvil om at vi skulle dele ut 500 nye kilo når Arctic Race i år arrangeres i Nordland, sier Marit Sivertsen i Polar Quality.