Kulturpris 2020 gikk til Tor Wiig. Foto tatt av Julie ArstadKulturprisen går i år til Tor Erik Wiig fra Sandnessjøen. Wiig har vært en aktiv og allsidig bidragsyter i det lokale kulturlivet i mer enn 50 år, og har vært en inspirasjonskilde for mange i kommunen, både voksne og barn, gjennom sitt engasjement for teater, musikk og idrett.

Tor Wiig var aktiv håndballspiller på SILs A-lag gjennom en årrekke på 1970- og 80-tallet, og har også vært trener for både dame- og herrelag. Siden sin musikalske debut i 1965 har han deltatt i en rekke populære band, blant annet Tigers, Rosene, Å De Vi og viseduoen Terje og Tor. Sammen med Terje Johansen er Wiig blant annet kjent for å ha skrevet og fremført den etter hvert så kjente og kjære SIL-sangen. Han har også bidratt med utallige opptredener for ulike lag og foreninger, og har gjennom flere tiår jobbet med å formidle og bringe musikkglede til alle lag av befolkningen.

I tillegg til musikken og idretten har Tor Wiig vært svært aktiv i det lokale teatermiljøet. Han deltok på 1990-tallet i samtlige Sandnesspel, i rollen som trellen Edvard, og hadde også instruksjonsansvar for Sandnesspelet. Han har spilt utallige hovedroller i ulike teateroppsetninger, og mange har sett ham på scenen i flere av Kulturskolens og teaterverkstedet Fyrets oppsetninger.

Frem til 26. desember kan prisutdelingen og resten av arrangementet Jul i Kulturbadet ses her.