Eventuelle merknader til planprogrammet sendes til post@alstahaug.kommune.no  eller Alstahaug kommune, postboks 1006, 8805 Sandnessjøen. Høringsuttalelsen merkes med plannavn og saksnr:

  • Kommunedelplan for fysisk aktivitet og naturopplevelser 2019-2023
  • Saksnr: 18/81

Saksprotokoll

Saksframlegg

Dokumenter i saken:

Hensikt med planen

Kulturdepartementet stiller krav om at områder og anlegg det søkes spillemidler til må være prioriterte i en vedtatt kommunal plan for å kunne søke om spillemidler. Bakgrunnen for dette planarbeidet er at anleggsutbygging skal bli gjenstand for klare behovsvurderinger i forhold til samfunnsmessige og idrettslige mål. Utviklingen de siste årene har gått fra at planen har hatt et rent anleggsfokus til at den nå også har fokus på fysisk aktivitet. I denne utgaven av planen vil det derfor også bli lagt vekt på hvilke andre virkemidler enn anlegg som kan stimulere innbyggerne til å være i fysisk aktivitet.

Når og hvordan kan man medvirke?

Gjennom høring av planprogrammet som nå ligger ute til høring, er det mulig å komme med innspill og kommentarer til hvordan arbeidet med planen skal gjennomføres. Når planprogrammet er vedtatt, starter arbeidet med selve planen.

I utarbeidelsen av planen vil det bli lagt opp til medvirkning gjennom aktiviteter som eksempelvis gjestebud og åpne folkemøter. Har man ikke mulighet til å delta i de arrangerte medvirkningsaktivitetene, kan man også komme med sine innspill direkte til arbeidsgruppen. En god medvirkningsprosess er avgjørende for at planen skal gi en riktig beskrivelse av status og behov innenfor idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv i Alstahaug kommune.

Planen vil bli utarbeidet med utgangspunkt i informasjonen som innhentes i ovennevnte medvirkningsprosesser og allerede eksisterende data (eksempelvis Ungdata-undersøkelsen, kartleggingen Ung i Alstahaug, statistikk fra anleggsregisteret, Norges idrettsforbund, Folkehelseinstituttet og Statistisk sentralbyrå, o.l.). Det er åpent for alle å gi innspill og kommentarer til det ferdige planutkastet når dette legges ut på høring.