Hensikt med planen

Hensikten med planen er å tilrettelegge for en utvidelse av barnehagen på Sandnes for inntil 216 barn samt ombygging med økt arealbehov for dagens barneskole. Planforslaget legger til grunn at deler av friområdet i nærhet til skolen kan benyttes som uteareal for elevene.

Sammendrag

Planlagt arealbruk for området er offentlig tjenesteyting (skole og barnehage), kjøreveg, fortau, gang- og sykkelveg, friområde samt kommunalteknisk anlegg.

Planen sikrer nødvendige tiltak for å gi en trafikksikker adkomstløsning til skole og barnehage. Rekkefølgekrav er gitt i planbestemmelsene som sikrer at detaljert situasjonsplan og tekniske planer for området må foreligge før igangsettingstillatelse for utbygging kan gis.

Planen legger til rette for sikring av ca. 9 daa uteareal for skolen og over 10 daa uteareal for barnehagen. Deler av tilgrensende offentlig friområde inngår da i arealgrunnlaget.  Tomteutnyttelsen er satt til 30 % BYA.

Eventuelle merknader til planforslaget sendes til post@alstahaug.kommune.no. Høringsuttalelsen merkes med plannavn og saksnr: 17/724

Høringsfrist er den 15 desember. 

Saksprotokoll
Saksfremlegg

Dokumenter i saken:

Planbeskrivelse
Plankart
Reguleringsbestemmelser
Illustrasjon mulighetsstudie
Info grunnundersøkelser
Innspill
ROS-analyse
Støyvurdering
Trafikknotat