For norske borgere på tur

"Vi anbefaler alle reisende, samt fastboende nordmenn i utlandet om å registrere seg, uavhengig av reisemål, lengde eller formål med reisen".

Dette er UDs egen oppfordring til alle norske borgere. Sitatet er hentet fra reiseregistrering.no. Legg merke til at UD ikke skiller mellom trygge og utrygge områder. Rådet gjelder uansett hvor du skal reise, og hvem som reiser.

  • Registrer hele reisefølget.
    Du kan enkelt legge til barn og ektefelle i samme registrering.
  • Lag og foreninger på tur
    En ekstra trygghet både for reiseledelse, deltakere og de som er hjemme. Tips gjerne de som er ansvarlige for en gruppetur om denne tjenesten.
  • Jobbreiser
    Gjør det til en rutine at alle reiser i virksomheten registreres.

Økt trygghet

I tilfelle du er rammet av en krise på reise i utlandet vil det være til hjelp både for deg selv og for norske myndigheter at du har registrert reisen din på forhånd. UD vil umiddelbart varsle deg om hendelsen og gi deg råd om hvordan du skal forholde deg. Du gir UD en flying start med sin krisehåndtering, og dine pårørende har mulighet til å få opplysninger om deg og din situasjon selv om du ikke kan nås via tradisjonelle kanaler.

Enkel prosess

Det er enkelt å registrere seg på reiseregistrering.no. Dersom du ikke rekker det før du drar, kan du gjøre det mens du venter på flyplassen, eller når du har kommet fram. Tjenesten er tilgjengelig både fra laptop, nettbrett og mobil.

Sikker tjeneste

Denne tjenesten er veletablert og eid av norsk UD. Det er ikke en skytjeneste, men et driftssystem med servere i Norge, og som driftes og kontrolleres her. Informasjonen som lagres om deg blir derfor håndtert i henhold til norske lover og regler. I en krisesituasjon vil UD hente ut informasjonen og bruke den i sitt krisestøtteverktøy. Du må samtykke til dette ved registrering, og opplysningene om deg slettes 30 dager etter reisens slutt.

Forhåndssjekk

Utenriksdepartementet gir offisielle reiseråd når det anses å være grunn til å råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller region, eller til å forlate stedet. Du kan sjekke hva som gjelder for destinasjonen du ønsker å reise til på denne siden.

Artikkelen er hentet fra beredskapsbloggen.no