Firma SK Maskin i Sandnessjøen har fått oppdraget med å gjennomføre tiltaket som vil pågå framover mot jul, så fremt forholdene ligger til rette for det. Det er strekningen mellom Varden og Kvalhausen (ved tunellen) som blir gruset opp i denne omgang.

I perioder med regn vil de deler av stia som ikke er gruset opp bli ganske gjørmete, men dette vil bli betydelig bedre når grusen er lagt på og har fått satt seg.

Telleren som har stått i Åsen i to år, vil nå bli tatt ned. Resultatet viser at det er stor aktivitet hele året, der mai har pekt seg ut som den store turmåneden med minst 100 unike personer pr dag. Totalt sett anslås det at minst 25000 personer har benyttet seg av turmulighetene i Åsen pr år. Dette gjelder også de som ikke har passert telleren.

Når stia nå blir tørrere og jevnere håper vi at ennå flere vil benytte seg av de flotte turmulighetene vi har i nærområdet vårt. Kommunen og Åsen Vel vil sørge for at det blir satt ut flere benker, og utsiktspunkt langs stia vil bli skoget og åpnet opp. Det vil også bli lagt bedre til rette for grilling og annen aktivitet. Vi har allerede Lion's gapahuk i Kleivskaret og Tufteparken i motsatt ende nær byen som er mye brukt.

 

Arbeid i åsen 2.2.jpg

Arbeid i åsen .2.jpg